Een suikertje minder 


"Een Suikertje Minder, een Stap naar Vitaliteit"

Is het tijd voor verandering? Overweeg dan de eerste stap: een suikertje minder. Misschien een glaasje fris minder of koffie/thee zonder suiker. Wat wordt jouw eerste stap?

Waarom beginnen we met een suikertje minder? Omdat dat ene verschil al impact kan hebben!

Na het besluit om suiker uit mijn koffie te schrappen, vroeg ik me een week lang af of ik eigenlijk wel van koffie hield. Was het niet de suiker die het zo lekker maakte? Ik gaf het een kans en dronk wat meer thee (zonder suiker). Al snel voelde ik me fitter en verdween mijn hoofdpijn aanzienlijk.

Drie tot vier weken later toonde de weegschaal een opmerkelijk verschil: alleen door minder suiker was ik 2 kilo kwijt, zonder veranderingen in mijn voeding. De focus lag puur op de suiker in mijn koffie. (4 tot 5 kopjes per dag met 2 klontjes suiker elk). Soms wandelde ik twee keer per week een half uurtje extra. Het zetten van die eerste stap activeerde mijn brein en leidde tot nieuwe ideeën.

In verschillende onderzoeken wordt duidelijk hoeveel (vrije) suiker we dagelijks mogen consumeren. Hoewel Nederland geen officiële richtlijnen heeft, tonen studies aan dat overmatige suikerconsumptie de gezondheid kan schaden. Het ouder worden vertraagt het vermogen van het lichaam om suiker af te breken.

Wat is gezond? Volgens WHO mag je 10% van je dagelijkse calorie-inname uit vrije suikers halen. Voor vrouwen is dat ongeveer 50 gram per dag, voor mannen 60 gram (wat neerkomt op respectievelijk 12 en 15 suikerklontjes).

Overweeg de uitdaging om een maand lang suiker te verminderen. Experimenten tonen aan dat vage klachten zoals vermoeidheid, slecht slapen en darmklachten aanzienlijk afnemen. Het boost niet alleen de gezondheid, maar mensen verliezen ook gewicht.

Maak die eerste stap naar vitaliteit!

 


In een filmpje leg ik uit waarom een suikertje minder zoveel kan schelen!
Het filmpje is te zien op Facebook

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 Copyright (C) 2021 MovEat gewicht/bewegingsconsulente - Kvk 68761171