Gadver, het is weer maandag!!

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 13:35

Ik moet er niet meer aan denken dat ik mij liet meeslepen door verschillende diëten! Diëten en sporten waar ik eigenlijk helemaal niet achter stond… Ongelukkig werd ik hiervan! Blij dat ik niet meer in deze bullshit geloof!!

Waar heb je het over Jess? Misschien herken je het wel

- Iedere maandag weer opnieuw beginnen met lijnen! Een nieuw dieet start op de maandag, 1 januari, na een vakantie enz…

- 1 crackertje in de ochtend, 2 boterhammetjes in de middag of nee, een bak sla is nog beter! In de avond zo min mogelijk op mijn bord, natuurlijk met heel veel groente! Gelukkig hadden we de tussendoortjes nog waar ik graag naar uit keek: fruit, bakje yoghurt (liefst light) of een extra crackertje… Dit hield ik wel zo’n 4 misschien 5 weken vol. Lang genoeg om mijn wel verdiende resultaten te halen.

- 4 weken geen koekje of snoepje in huis halen, want tja, wat er niet is…

- Mijn sportschool abonnement wordt ook weer nuttig. Even kijken, welke lessen zijn er op de donderdagavond (dat is de enige dag/avond dat ik kan) Ohh, alleen die ene met die stepjes, om 21:00 uur, phoe best laat. Maar ik ga ervoor!!

- De etentjes met vrienden maar even cancelen. Ik kan altijd nog mijn eigen sla mee nemen

- Mijn collega is met dat huppeldepup boek zo veel afgevallen, die haal ik ook in huis

- Iedereen heeft het over die nieuwe hype dus zal het wel werken! Even googelen hoe dat werkt

- Ik ben net 3 dagen begonnen en het gaat best goed

- Ik ben net 4 dagen begonnen en vandaag toevallig een tikkeltje chagrijnig

- Ik ben net 5 dagen begonnen en stiekem heb ik toch wel een beetje honger. (Misschien toch nog 1 extra crackertje en dan doe ik niets op mijn crackertje)

- Waarom zie ik iedereen om mij heen eten? En altijd dat ijsje die ik juist nu even niet mag eten!!

- Phoe, wat zal ik nu weer eens op mijn cracker doen? Hoe kan ik mijn bak sla gezelliger maken? Zonder dressing is het wel wat saai. Alles lijkt wel een saaie bedoeling maar ik doe het voor een goed doel

- 3 weken later: oh is het al donderdagavond? Gadver, ik zit zo lekker op de bank. 1 keer een steplesje missen kan geen kwaad

- 4 weken later: die steplesjes waren toch niet helemaal mijn ding. Ik ben er bijna, nog even volhouden. Daarna hoef ik niet meer met die stomme stepjes

- 5 weken later: Wauw de resultaten mogen er zijn!! Ik pas zelfs dat jurkje van 2 jaar geleden!

- 6 weken later: Yess op mijn streefgewicht! Ik heb het toch mooi volgehouden! Toch niet allemaal voor niets geweest!

- 10 weken later: Oeps, hoe kan dat nou?? Die weegschaal klopt niet!! Opnieuw in gewicht aangekomen, hoe dan?

- 15 weken later: Mijn buurvrouw is zo veel afgevallen door het blablabla dieet! Maandag ga ik beginnen!!

En het cirkeltje is weer rond…

Hoe heb ik dit keer op keer mij zelf aan kunnen doen? 100 keer op mijn bek gaan voordat ik het besef had dat een hype alleen maar voor een korte tijd werkt. Ik hikte tegen lijnen of diëten op en het zogenaamde maandaggevoel (daar gaan we weer, ik haat het woord lijnen!). Uiteindelijk weet ik nu nog niet precies welke sport eigenlijk bij mij past. Wandelen en dansen is mijn passie, maar ja, ik zag toen niet dat dat meer dan genoeg was.

Gelukkig kan het anders en hoef je echt niet meer honger te lijden en iets te doen waar je eigenlijk helemaal niet achter staat.

Hoe dan wel?- Geen diëten of wondermiddeltjes- Bewegen – Motivatie – Slapen – Voeding – Buitenlucht en omgeving zijn de aandachtspunten waar ik kritisch naar gekeken heb (en nog elke dag in de gaten houd) maar ook heb bijgeschaafd waar nodig was. Wat nu uiteindelijk mijn eigen (blijvende) leefstijl is geworden en hoe ik dat zelf kan indelen en vol kan houden. - Kleine stappen en kleine aanpassingen zijn de grootste resultaten - Jij bepaald jouw eigen weg...
Ik ben mijn eigen weg gaan volgen en ik kan je zeggen dat dat een hele opluchting is! 

Lieve groet, Jessica