Volg jij wel eens een ander pad?

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 15:37

Neem jij ook wel eens een ander pad? Gister had ik die ingeving. Ineens dacht ik ergens anders mijn hondje uit te gaan laten. Mijn gedachten waren het deels met mij eens, het andere deel twijfelde... Wat als het daar niet leuk isWat als Bruce (mijn hondje) daar niet lekker kan rennen Wat als... wat als... wat als!!! Mijn rationele gedachten en nieuwsgierigheid waren krachtiger dan de 'wat als' gedachten, en besloot ik om naar het nieuwe gebied te gaan.

Wat kan je dan verrast worden! Wauw! Een nieuwe omgeving en wat is het mooi hier! Ik heb mijn ogen gevoed met de schoonheid van de natuur en laten verrassen wat ik allemaal tegen kwam! Bruce liep heerlijk te snuffelen en rende van de ene naar de andere kant.

Wat als ik niet was gegaan... HA

Een nieuwe weg ingaan of bedenken dat je je leefstijl wil veranderen gaat niet in 1 keer en ook niet in 2 of 3 keer. Je brein laat niet gauw los aan het veilige programma die jij keer op keer draait. Nu was het alleen een hondje ergens anders uit laten. In sommige veranderingen heeft je brein meer tijd nodig om te geloven dat JIJ dit echt wil. Overtuigen, herhalen en erin blijven geloven vraagt nogal wat van je! Je hebt het immers jaren zo gedaan en waarom zou je het dan anders doen? Wanneer je herhaalt en jezelf keer op keer overtuigd dat deze weg prima en veilig genoeg is, gaat je brein hierin vanzelf mee. Dat nieuwe pad is zo gek nog niet. Het kan verrassend zijn wanneer je merkt dat het nieuwe pad oke is. Soms heeft het wat langer tijd nodig en was het toch niet het juiste pad. Geen zorgen er zijn nog zoveel andere paden te bewandelen!

In mijn programma 'This is me' neem ik het stukje bewust worden en mindset mee. Maar vooral intuïtie, innerlijke wijsheid en innerlijke kracht die jou op het rechte pad kunnen zetten! Vanuit dat pad kan en mag je alle kanten op!