Volg jij wel eens een ander pad?

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 15:37

Ontdek Het Onbekende: Een Verhaal van Verandering en Verrassing

Neem jij ook wel eens een ander pad? Gisteren kreeg ik die ingeving. Ineens dacht ik eraan om mijn hondje ergens anders uit te laten. Mijn gedachten waren het deels met mij eens, het andere deel twijfelde... Wat als het daar niet leuk is? Wat als Bruce (mijn hondje) daar niet lekker kan rennen? Wat als... wat als... wat als!!! Mijn rationele gedachten en nieuwsgierigheid waren krachtiger dan de 'wat als' gedachten, en ik besloot om naar het nieuwe gebied te gaan. 

Wat kan je dan verrast worden! Wauw! Een nieuwe omgeving en wat is het hier mooi! Ik heb mijn ogen gevoed met de schoonheid van de natuur en liet me verrassen door alles wat ik tegenkwam! Bruce liep heerlijk te snuffelen en rende van de ene naar de andere kant.

Wat als ik niet was gegaan... HA

Een nieuwe weg inslaan of bedenken dat je je levensstijl wil veranderen gaat niet in één keer en ook niet in twee of drie keer. Je brein laat niet snel los aan het veilige programma dat je keer op keer draait. Nu was het alleen een hondje ergens anders uitlaten. In sommige veranderingen heeft je brein meer tijd nodig om te geloven dat JIJ dit echt wil. Overtuigen, herhalen en erin blijven geloven vraagt nogal wat van je! Je hebt het immers jaren zo gedaan en waarom zou je het dan anders doen? Wanneer je herhaalt en jezelf keer op keer overtuigt dat deze weg prima en veilig genoeg is, gaat je brein hierin vanzelf mee. Dat nieuwe pad is zo gek nog niet. Het kan verrassend zijn wanneer je merkt dat het nieuwe pad oké is. Soms heeft het wat langer tijd nodig en was het toch niet het juiste pad. Geen zorgen, er zijn nog zoveel andere paden te bewandelen!

In mijn programma 'This is me' Masterclass neem ik het stukje bewustwording en mindset mee. Maar vooral intuïtie, innerlijke wijsheid en innerlijke kracht die jou op het rechte pad kunnen zetten! Vanuit dat pad kan en mag je alle kanten op!   
 
Voel je vrij en neem gerust een kijkje!