Welke kwaliteit van leven wil jij leven?

Gepubliceerd op 12 oktober 2021 om 15:20

Wat je met volle overtuiging bedacht om iets te veranderen, weet je oerbrein dat in 1 seconde te verpesten

Je brein zit niet te wachten op een grote verandering!  Wanneer jij bedenkt dat je MOET afvallen, meer MOET bewegen of MOET stoppen met roken omdat je nou wel eens vindt dat het tijd wordt om gezonder te gaan leven, komen alle saboteurs in je hoofd in actie! – WAAROM – DAAR BEN JIJ LANG NIET AAN TOE – EN IK DAN – KAN JE NOOIT MEER … ETEN – EN JE VEILIGE HAVEN DAN – LAAT ONS MAAR STIKKEN – DAT HOEFT ECHT NIET NU – DAT KOMT WEL- WAAROM MOET BIJ JOU ALTIJD ALLES ANDERS – BEN JE NIET GOED BIJ JE HOOFD – DIT GAAT JOU NOOIT LUKKEN – KIJK HOE MOEILIJK HET IS enz enz enz…
Kortom het sterkte oerbrein komt in actie!

 

En daar is ie weer: Uitstelgedrag, opgeven, geen nee kunnen zeggen, discipline, EMOTIE ETEN etc… Dit is aangeleerd gedrag. Je bent het enigszins met je saboteurs eens.
Aan de andere kant van je mensbrein weet je wel beter en als je er niets aan doet je gezondheid alleen berg afwaarts gaat.  
De vraag is: welke kwaliteit van leven wil je leven?
Alleen die kant van je brein is niet zo getraind als al die saboteurs aan de andere kant.

Hoe kan je daar grip op krijgen? En vooral hoe hou je dat vast?

 

Een leefstijl willen veranderen is een groot gedeelte van je gedrag onder de loep te nemen en eens uit te zoeken waarom je dat wel of waarom je dat juist niet doet. Je wil een patroon doorbreken, begrijpen hoe je in elkaar steekt en jezelf daarin te ondersteunen en te sturen naar de kant die je wel op wil gaan.

Wanneer je weet waarom je dat gebakje in je mond wil stoppen
Wanneer je snapt waarom dat chocolaatje belangrijk voor je wordt
Wanneer je weet waarom je rust krijgt van een sigaretje
Wanneer je weet waarom je totaal geen moeite wil doen om te gaan bewegen of wanneer je snapt waarom je sporten stom vindt
DAN
begrijp je waarom je iets doet en kan je die acties of juist de acties die je niet doet op een andere manier benaderen, er anders naar gaan kijken en vooral jezelf niet te gaan plagen dat het allemaal wel op die manier MOET. 

 

Het woordje MOETEN MOET er sowieso uit! Maar hoe doe je dat als je zoveel MOET?

 

Je brein is bereid om kleine veranderingen te accepteren en toe te staan. In kleine stappen naar het doel waar je eigenlijk al een lange tijd naar verlangd.  
Een kleine stap voor je saboteurs is ook fijner om de strijdbijl erbij neer te gaan leggen.  
Natuurlijk gaan ze de boel ophouden en weten ze blokkades voor je voeten neer te gooien. Het is een beetje het bekende spreekwoord ‘de aanhouder wint’ verhaal.

Wanneer je een kleine stap of de focus op 1 verandering brengt, waar je in blijft geloven en die je meerdere keren op verschillende manieren herhaalt, komt er een groei in je mensbrein die sterker zal worden en afrekent met je saboteurs in je oerbrein. Je saboteurs geven uiteindelijk die ene strijd op. Geloof het of niet er komt een tijd dat het uit je systeem is en je jezelf bevrijd uit iets waar je zo naar verlangt! HET KAN ECHT!!

En ja het is een weg die voor iedereen anders loopt
En nee het zijn soms niet de makkelijkste wegen
En ja je moet er wel iets voor doen
En ja met vertrouwen in jezelf en lief zijn voor jezelf boek je de beste resultaten.
Ohja, en het weten waarom je dingen doet en daar je doel concreet mee te maken en aan de slag mee te gaan!  
En nee niet in een te grote stap want dan ga je het nooit volhouden!

En ja het is echt meer dan alleen naar je voeding kijken

En nee, nee, neeee niet jezelf ophangen aan het MOETEN…
DUS JA hou het klein en het resultaat wordt groot!!!! 

 

#liefzijnvoorjezelf #coaching #jehoefthetnietalleentedoen #kleinestappen #persoonlijkegroei #voorwelkekwaliteitkiesjij #eenbeetjemeerzelfvertrouwen #ditkanjij #rustinjehoofdisookeenstap #jijbentdebaasoverjoulichaam #maakvriendenmetjebrein