This is me traject - Individueel

Waarom Persoonlijke coaching

Help

Het lukt jou niet zelf om je patronen te doorbreken, een gezonde leefstijl vol te houden en beter voor jezelf te zorgen. Je hebt al veel geprobeerd, maar je houdt niet vol. Je zit vast of draait in rondjes.

Hoe jij het wil

Jessica leert je van overleven, naar gezond, bewust en een intens leven te gaan. Je gaat jezelf beter begrijpen. Je gaat anders eten, denken, kijken, voelen en doen. Je gaat goed voor jezelf zorgen, omdat je leven ervan afhangt.

Transformatie

Je krijgt grip op jezelf, je gedachten, je gevoel, je gedrag, je leefstijl en je leven. Dat verandert alles; fysiek, mentaal en emotioneel. 

 

Waarom niet diëten?

Ik hoef niemand uit te leggen wat gezonde voeding is. Iedereen weet wat gezond eten inhoudt.
Ik geloof niet in de kracht van lijnen/diëten of het opleggen van een heel voedingsschema dat je dan zou moeten volgen.
Ik vraag niet voor niets aan mensen die mij in geuren en kleuren vertellen over het goed werkende dieet, of het goed vol te houden is. Meestal wordt er met volle overtuiging aan een nieuw dieet begonnen of liever gezegd aan een nieuwe hype. Na dit dapper een aantal weken volgehouden te hebben, mag het resultaat er meestal zijn. Het doel is dan behaald, maar dan komt de vraag hoe nu verder? 
Uit onderzoek is gebleken dat diëten juist averechts werken. Samengevat komt het er op neer dat mensen gewoonweg niet gemaakt zijn om een grote aanpassing in hun leven, die in een keer wordt doorgevoerd zoals dat met een streng dieet het geval is, vol te blijven houden. Op langere termijn haakt men af en valt men terug in het oude, bekende patroon. Daardoor kom je opnieuw in gewicht aan en in sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat je nog zwaarder weegt dan voor het dieet.
Een dieet is prima 6 tot 8 weken vol te houden (of soms langer), maar het is uiteindelijk niet in jouw levensstijl in te passen. Je houdt het dus niet vol. 
Er bestaan dus geen wonderdiëten of wondermiddeltjes om je slank te krijgen! Anders waren we allemaal wel slank en op gewicht toch? 

   

  Hetzelfde geldt voor sporten: regelmatig vertellen mensen mij heel enthousiast over weer een nieuwe methode in de sportschool. Ze zouden hiermee als een malle afvallen. Spierpijn hier spierpijn daar, maar het werkt! Spierpijn is fijn!! Maar... Hou je dit vol? Vind je het oprecht leuk? Uit meerdere onderzoeken blijkt dat na een inschrijving in de sportschool (juist wanneer er een nieuwe hype is) 80% van de deelnemers na 2 maanden stopt. Verschillende redenen wordt na onderzoek opgegeven: * Is toch niet helemaal mijn ding * Mijn maatje gaat ook niet meer * Het past eigenlijk niet helemaal in mijn drukke leventje * Ik ga maar 2 keer in de maand, maar betaal het volle bedrag.

   

  Met een dergelijke hype gaat het eigenlijk net zoals bij een dieet; we storten ons er in eerste instantie vol enthousiasme in, maar merken later dat het uiteindelijk toch niet helemaal werkt of gewoon niet in ons levensstijl past.  Wanneer we merken dat we het toch niet zo leuk vinden, is de blokkade dichtbij en is het stoppen de volgende stap. Teruggaan naar je veilige haven is dan wat er gebeurt.

  Ik ga er geen langer verhaal van maken. Mocht deze uitleg jou aanspreken en voel je aan alles dat het tijd is om aan jouw eigen levensstijl te werken en ben je het lijnen of diëten meer dan zat? Wil je in kleine stappen werken aan een levensstijl die bij je past en je daardoor dus wel kunt volhouden? Maak dan kennis met MovEat en ervaar het zelf! Zolang jij in jezelf blijft geloven en gemotiveerd bent, is alles mogelijk en haalbaar! MovEat gelooft in jouw kracht en kunnen! Lees hieronder hoe MovEat te werk gaat.

   Werkwijze: Traject van een half jaar. 

   • Het begint met een kennismaking/intake van 30 tot 60 minuten. 
    Er wordt zorgvuldig naar de hulpvraag en wensen geluisterd. Om jou goed te begrijpen en je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden wordt hier tijd voor genomen. Vandaar dat een kennismaking en intake meestal samen worden gevoegd. Voor de een is het een korte vraag en de ander heeft een uitgebreidere wens. 
   • Omdat oude patronen jouw al jaren veiligheid geven, is het niet eerlijk om tegen jezelf te zeggen dat je binnen 2 of 3 weken 10 kilo wilt afvallen of een nieuwe gezonde levensstijl gaat beginnen. Aan je gezondheid werken of liever gezegd aan jezelf werken heeft tijd nodig. In dit traject gaat het juist over jezelf iets gunnen en is tijd, rust en ruimte de sleutel tot zelfgroei en ontwikkeling wat je jezelf cadeau mag geven. Van persoonlijke groei wordt een mens gelukkig en trots en gaan we nog meer vooruit!  Onderzoek wijst uit dat juist met kleine stappen naar een groter en blijvend resultaat gaat en blijft. 

    Ik heb liever dat je rustig aan doet en dat het geleidelijk in je systeem komt dan dat je na het snelle resultaat weer terug valt in het oude patroon. Dat oude patroon ligt eenmaal op de loer...

    Daarom gaat MovEat een half jaar stap voor stap met jouw samen opzoek naar de betere versie van jouw! Een half jaar samen door het This is Me traject om je absoluut op het beste spoor te zetten! 

    In de praktijk van MovEat word je door Jessica gecoacht en krijgt daarbij de nodige voeding en bewegingsadviezen. Omdat een verandering in je levensstijl niet alleen om voeding en bewegen gaat wordt er samen met jou de ingrediënten naar een gelukkige leefstijl onder de loep gelegd. Wat verdiend aandacht of waar wil je verbetering: nachtrust - omgeving - buitenlucht - voeding - bewegen - mindset - persoonlijke groei.  Een consult in de praktijk duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

    Tijdens dit traject wordt er met je mee gewandeld! Samen in overleg worden er wandel momenten ingepland.  In overleg is er qua wandelen veel mogelijk. De wandelingen duren 1 tot 1,5 uur. Tijdens het wandelen wordt er gekeken en geluisterd naar hoe het met je gaat. Wat gaat goed? Wat kan beter? Daarnaast combineren we de wandeling met wat bewegingsoefeningen en een korte Mov-FitWalk. Er is aandacht voor hoe je oefeningen en het bewust wandelen zelf thuis kan toepassen. 

   • Net als in het voedingstraject kan er een weegmoment - meet moment - BMI vastgesteld - vet opgemeten - buikomvang gemeten en vast gesteld worden. (Alleen als er behoefte aan is) kan dit iedere praktijkafspraak opnieuw worden bijgehouden.
   • Je krijgt een persoonlijk dagboek mee waar je voor jezelf het een en ander bij kan houden. Zelfreflectie is belangrijk omdat je zo bewust investeert in je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je neemt de tijd om stil te staan bij wat je doet en wat het je oplevert. Je kijkt als het ware in de spiegel naar je eigen gedrag. Door kritisch te kijken en te reflecteren op jezelf, leer je van je eigen gedrag. 
   • Stap voor stap wordt er samen met jouw een plan gemaakt. Een plan wat bij jou past, wat vol te houden is en waar jij gelukkig van wordt. Er worden doelen vast gelegd waar subdoelen als kleine stappen worden meegenomen. 
   • Tijdens iedere afspraak wordt het voedingsadvies, het bewegen, de bijbehorende aandachtspunten en jouw ervaring onder de loep genomen en besproken. De oude stappen en nieuwe stappen worden doorgenomen. 
   • Tijdens de laatste afspraak (coaching in de praktijk of tijdens een wandeling) wordt er gekeken of jouw doel(en) zijn bereikt en of je hulpvraag naar wens is ingevuld. 
    Er wordt met jou meegedacht over hoe je zelfstandig verder wilt gaan of misschien wil je nog verder werken aan (nieuwe, andere) doelen.  
    Er zijn altijd verschillende mogelijkheden bespreekbaar. MovEat laat je niet zomaar in de kou staan, er wordt tijd gemaakt om alles goed door te nemen. 

   Prijs van het This is me traject (half jaar) compleet is €375 Euro, incl het persoonlijke dagboek.  

   5 X vervolgconsult €90 euro 
   Via de BGN kan je checken welke zorgverzekeraar het voor een gedeelte vergoed of volledig vergoed. 

   Mogelijk vergoed jou zorgverzekeraar het traject 'This is me' gedeeltelijk of volledig.  

    

    

    

                                                 Copyright (C) 2021 MovEat gewicht/bewegingsconsulente - Kvk 68761171